Jak zrobić pasztet z cukinii

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Warzywa i owoce
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 06.07.2013 / 08:00
  • Odsłony: 18 880
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 2
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Wyśmienity pasztet, którego sposób przygotowania udoskonaliła mama, która non stop go zmienia i modyfikuje, dodając różne składniki. Jednak za każdym razem ten pasztet jest świetny. Sposób jego przygotowania jest prosty a sam pasztet można zjadać z kanapkami lub serwować jako przystawkę na przyjęciach. Pasztet z cukinii to mało spotykany przepis, gdyż zazwyczaj myśląc o domowym pasztecie mamy na myśli jego mięsną wersję. Tutaj jednak domowy pasztet będzie na bazie cukinii z dodatkiem pieczarek i żółtego sera. Przygotowanie i pieczenie takiego danie zajmuje trochę czasu dlatego lepiej jest zrobić go więcej aby taki pasztet domowy z cukinii starczył na dłużej. W sezonie cukinia jest naprawdę tania. Wystarczy przejść się na rynek aby zobaczyć że nieraz nawet idzie ona za bezcen. 1-2 zł za dużą i dorodną cukinię (która wazy prawie 1.5 kg) to naprawdę niewiele. W tym okresie wykonanie takiego pasztetu będzie najlepsze. Sprawdź przepis i nie bój się pieczenia. Na pewno przepis Ci wyjdzie pyszny.

  • SKŁADNIKI

  • 3 szklanki (370 g) grubo startej cukinii
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 200 g startego żółtego sera
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 cebula, drobno pokrojona
  • 3 żółtka
  • 3 białka
  • 1 łyżka przyprawy warzywnej typu vegeta
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta majeranku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz i sól do smaku
  • 200 g pieczarek

Kategoria: Warzywa i owoce

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pasztet z cukinii skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków