Jak zrobić pasztet z kurczaka

Poradnik dodany przez: Mceno00
15256 0

Każdy kto docenia domowe jedzenie powinien skusić się na domowy pasztet z kurczaka, który jest idealnym pomysłem na to co do kanapek można wykorzystać. Pasztet z udek kurczaka nie będzie suchy i jeżeli komuś pasztet źle się kojarzy (przykładowo z czasów dzieciństwa kiedy to wielką karą było dostać do szkoły kanapkę z pasztetem) to po tym przepisie takie osoby raczej zmienią swoje nastawienie i podejście do pasztetów. Oczywiście chodzi tutaj tylko i wyłącznie o pasztet domowej roboty, gdyż sklepowe tanie pasztety to produkty, które według mojej opinii powinny zostać zakazane. Przykładowo pasztet drobiowy w sklepie ma 14-25 % mięsa MOM, czyli tego najgorszego gatunku (MOM - mięso oddzielone mechanicznie). Reszta składników w takim pasztecie to ulepszacze, chemia i sztuczne składniki nie mające nic wspólnego z mięsem. Dlatego lepiej odpuście. 

Pasztet domowy wykonany samemu to jest dopiero coś, to jest wyjątkowy smak, który powoduje, że pasztet staje się czymś wyjątkowym, co każdy chętnie spróbuje. 

Zapraszam tutaj:
https://www.youtube.com/user/Msbohuna
https://www.facebook.com/DomogrodPyszneprzepisy

Składniki:

  • 4 spore udka (około 1.5 kg)
  • 25 dag wątróbki drobiowej
  • 3 jaja
  • średnia marchew
  • średnia pietruszka
  • mały seler
  • bułka czerstwa lub 2-3 łyżki bułki tartej lub kaszy manny
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • 1-2 liście laurowe
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 płaska łyżeczka rozmarynu
  • szczypta chilli lub pieprzu
  • 1-2 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • około 0.5 litra wody

Do poradnika Jak zrobić pasztet z kurczaka przypisano następujące tagi:

drób pasztet domowy co na kanapki co do kanapek pasztet z kurczaka pasztet drobiowy pasztet z udek kurczaka pasztet domowej roboty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pasztet z kurczaka skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...