Jak zrobić Pesto

Poradnik dodany przez: video-kuchnia_pl
81764 4.9

Pesto to popularny w kuchni włoskiej sos do makaronów i grzanek, którego głównym składnikiem jest bazylia. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.

Składniki:

  • Pęczek świeżej bazylii
  • 100 - 150 g startego sera
  • (Picorino lub parmezanu)
  • 70 g orzeszków ziemnych
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz
  • Kamienny moździerz do rozdrabniania

Do poradnika Jak zrobić Pesto przypisano następujące tagi:

kuchnia jedzenie makaron sos włoska bazylia włoskiej pesto makaronu

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Pesto skomentowało 4 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...