Jak zrobić pesto genovese

Poradnik dodany przez: JK3Lon
31303 3.44

"Pesto alla genovese" - można go łatwo kupić w Polsce ale lepsze jest domowej roboty. Jest zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech, którego głównym składnikiem jest bazylia. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.

Składniki:

  • Bazylia
  • Oliwa z oliwek
  • Orzeszki piniowe
  • Sól
  • Czosnek
  • Ser grana pomieszany z pecorino na 50/50
  • * Sery grana to:
  • parmigiano
  • grana padano
  • trentin grana
  • a pecorino - ser owczy do tarcia

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pesto genovese przypisano następujące tagi:

makaron sos pasta włoski włoskie sosy pesto genovese

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pesto genovese skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...