Jak zrobić pesto z natki marchewki

Poradnik dodany przez: jushyreny 02 Aug, 2015 - Sosy
6662 0

Dla mnie to kolejne kulinarne odkrycie! Czy wiedzieliście o tym, że natka marchewki jest jadalna? A dodatkowo smakuje naprawdę pysznie w postaci pesto zielonego? Nie możecie jej więcej marnować i wyrzucać. Jest tak samo przydatna jak korzeń marchewki! I tak jest w 100% jadalna, przetestowałam to na sobie, zjadłam ją i żyję :)

Przepis na pesto z natki marchewki:

SKŁADNIKI:

Natka marchewki - 1 pęczek odcięty od młodych marchewek im większy tym więcej pesto uzyskacie.

Natka pietruszki - 1/2 pęczka opcjonalnie.

Czosnek - 2 starte ząbki.

Orzechy nerkowca - 3-4 garście uprażone na suchej patelni, wystudzone i posiekane.

Parmezan - kawałek start na tarce.

Sok z cytryny - 2-3 łyżki Sól i biały pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE: Liście natki marchewki oddziel od twardych łodyg (łodygi nie będą potrzebne), liście umyj i posiekaj. Posiekaj natkę pietruszki. Wszystkie składniki umieść w pojemniku w którym będziesz wszystko miksować. Rozdrobnij składniki przy pomocy blendera ręcznego na jednorodną papkę, stopniowo dolewając oliwę i gotowe! Można jeść z ugotowanym makaronem spaghetti.

Nie musicie się już zastanawiać "natka marchewki, czy jadalna?" odpowiedź brzmi tak! Dlatego jeżeli nie wiecie co zrobić z natki marchewki to zapraszam do mojego filmu. Takie sosy nei są codziennością i z pewnością spodobają się wielu osobom :).

Zapraszam też na:

http://www.panifotografgotuje.eu/

https://www.facebook.com/PaniFotografGotuje

http://www.panifotograf.eu/

https://www.facebook.com/PaniFotograf.eu

https://instagram.com/pani_fotograf_agnieszka/

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pesto z natki marchewki przypisano następujące tagi:

sosy pesto z natki marchewki pesto zielone natka marchewki natka marchewki czy jadalna co zrobić z natki marchewki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pesto z natki marchewki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...