Jak zrobić pieczarki faszerowane

Poradnik dodany przez: BestRecipes 05 Jul, 2013 - Grzyby
17657 0

Co zrobić kiedy widzisz w sklepie lub na rynku duże pieczarki? Przecież wiadomo, że małe są lepsze i smaczniejsze. Ale nie odwracaj wzroku, tylko od razu kupuj nawet ten największe. Dzięki nim, będziesz mógł wykonać super przepis na pieczarki nadziewane boczkiem z dodatkiem rozmarynu. Tak faszerowane pieczarki będą świetną przekąską ale też po dodaniu pieczywa, mogą być osobnym daniem głównym albo pomysłem na kolację. Pieczone pieczarki z boczkiem i serem, które pachną rozmarynem to dość ciężkie danie ale wynagradza nam to ich smak. Zobacz jeden z przepisów na pieczarki faszerowane i wykonaj go samemu. Teraz bez problemu dostaniesz duże pieczarki, które będą najlepsze do tego przepisu. Do nadziewanych pieczarek najlepiej użyć chudszego boczku i nie używać oleju, gdyż boczek ma w sobie już tłuszcz a pieczarki, jak inne grzyby, są głównie zbudowane z wody.Ten przepis też wyjdzie nam na grillu. Będziemy tylko potrzebować aluminiowych tacek i dobrze rozpalonego grilla.

Składniki:

  • 250 g pieczarek
  • 30 g masła
  • 1 cebula
  • 100 g posiekanego boczku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 150 g startego sera edamskiego

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pieczarki faszerowane skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...