Jak zrobić pieczeń rzymską

Poradnik dodany przez: alf500
14795 0

Pieczeń rzymska i sposób jej przygotowania. W przepisie wykorzystujemy mięso mielone wieprzowe i wołowe. Dobierając proporcje pamiętajcie aby nie przesadzać z ilością mięsa mielonego wołowego ponieważ nasza pieczeń rzymska wyjdzie trochę twarda i nie będzie miała takiego smaku jak powinna mieć. 

Przepis na pieczeń to sposób na ciepłe i zimne danie. Tuz po upieczeniu można zrobić ucztę a potem taką pieczeń rzymską można jeść na zimno. Inną nazwą na to danie jest ... klops. Po prostu pieczeń rzymska określana jest mianem klopsa. Dużego, pieczonego w piekarniku klopsa :)

Super dodatkiem jest są jajka w całości umieszczone w środku pieczeni. Meatloaf według tego przepisu (tak, to jest oryginalna angielska nazwa) będzie wspaniałą pozycja, która zmieni nieco pogląd o mięsem mielonym i o tym, że dość mało jest ciekawych przepisów w których wykorzystujemy mięso mielone. Przepisy klasyczne zazwyczaj dotyczą kotletów mielonych i makaronu z mięsem. Tutaj mamy coś całkiem innego co jak najbardziej warto spróbować.

Składniki:

  • mięso mielone i wieprzowe
  • jajko
  • kajzerka
  • mleko
  • szałwia
  • pietruszka
  • jajka ugotowane na twardo
  • chrzan
  • sól i pieprz
  • boczek

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pieczeń rzymską przypisano następujące tagi:

mięso mielone mięso mielone przepisy przepis na pieczeń pieczeń rzymska meatloaf pieczeń rzymska przepis

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pieczeń rzymską skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...