Jak zrobić pieczoną dynię Hokkaido

Poradnik dodany przez: jushyreny 04 Nov, 2015 - Warzywa i owoce
4073 0

Cześć, warzywa i owoce to te elementy kuchni, które pozwalają nam dodać odrobinę szaleństwa i niecodzienności do naszego życia.

Dziś zapraszam Was na najlepszą dynię jaka jadłam do tej pory. Jeśli jeszcze nie próbowaliście dyni Hokkaido i nie wiecie jak przygotować dynię, to koniecznie musicie jej spróbować. Jest bardzo słodka i smaczna. Ja ją po prostu upiekłam z odrobiną oliwy z oliwek, czosnku, soli i wędzonej papryki. Dynia i przepis jest banalnie prosty, naprawdę każdy podoła zadaniu upieczenia dyni w ten sposób. Pieczona dynia Hokkaido ma miękką skórkę, nie trzeba jaj obierać po upieczeniu, skórka da się zjeść (sprawdziłam i żyję :) Pokrojone plasterki dyni piecze się krótko, około 15 minut. Pieczenie dyni jeszcze bardziej wydobywa z niej jej słodycz naprawdę jest pyszna! Taka pieczona dynia świetnie smakuje sama jako przekąska lub dodatek do drugiego dania.

Co zrobić z dynią? Macie rozwiązanie! :)

Można z niej przygotować także puree z dyni, które ma naprawdę wiele zastosowań kulinarnych! https://www.youtube.com/watch?v=G2XqcIlCMso

Zapraszam też na: http://panifotografgotuje.eu/

https://www.facebook.com/PaniFotografGotuje?ref=hl

https://www.facebook.com/PaniFotograf.eu

https://instagram.com/pani_fotograf_agnieszka/

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pieczoną dynię Hokkaido przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce pieczona dynia co zrobić z dynią dynia przepisy pieczenie dyni jak przygotować dynię

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pieczoną dynię Hokkaido skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...