W tym przepisie wideo zobaczycie jak zrobić długo pieczoną, fantastycznie delikatną łopatkę wieprzową z rozmarynem i czosnkiem i do tego sos z wina i mięty. To danie będzie idealne na szczególne okazje i na święta. Właśnie w tym czasie warto zaskoczyć gości i domowników taką pieczoną łopatką jagnięcą.
Pomysł na wyjątkowe danie, czyli coś specjalnego na obiad wymaga poświęcenia czasu i dobrania odpowiednich składników. Taki wykwintny obiad z pewnością będzie wspominany i będzie tematem wielu rozmów kulinarnych. Oczywiście pozytywnych :)
A skoro zbliżają się święta Wielkanocne, to łopatka wieprzowa w tym wykonaniu może być świetnym pomysłem na mięso na Wielkanoc. Każdy z was kto szuka czegoś wyjątkowego do przygotowania co jednocześnie nie będzie wiązało się z koniecznością posiadania wielu lat doświadczenia w kuchni, niech zainteresuje się tym poradnikiem. Coś specjalnego na obiad i na święta, czyli pieczona łopatka jagnięca z rozmarynem i czosnkiem.
Więcej przepisów na: http://www.kulinarnatv.pl