Jak zrobić pieczoną łopatkę jagnięcą z rozmarynem i czosnkiem

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
11600 5

W tym przepisie wideo zobaczycie jak zrobić długo pieczoną, fantastycznie delikatną łopatkę wieprzową z rozmarynem i czosnkiem i do tego sos z wina i mięty. To danie będzie idealne na szczególne okazje i na święta. Właśnie w tym czasie warto zaskoczyć gości i domowników taką pieczoną łopatką jagnięcą.

Pomysł na wyjątkowe danie, czyli coś specjalnego na obiad wymaga poświęcenia czasu i dobrania odpowiednich składników. Taki wykwintny obiad z pewnością będzie wspominany i będzie tematem wielu rozmów kulinarnych. Oczywiście pozytywnych :)

A skoro zbliżają się święta Wielkanocne, to łopatka wieprzowa w tym wykonaniu może być świetnym pomysłem na mięso na Wielkanoc. Każdy z was kto szuka czegoś wyjątkowego do przygotowania co jednocześnie nie będzie wiązało się z koniecznością posiadania wielu lat doświadczenia w kuchni, niech zainteresuje się tym poradnikiem. Coś specjalnego na obiad i na święta, czyli pieczona łopatka jagnięca z rozmarynem i czosnkiem.

Więcej przepisów na: http://www.kulinarnatv.pl

Składniki:

  • cała łopatka cielęca
  • czosnek - 2 główki
  • rozmaryn - 8-10 gałązek
  • papryczka chili - 1 szt
  • czerwone wytrawne wino - 1 duży kieliszek
  • mąka - 1 łyżka
  • mięta - garść
  • masło - 1/4 kostki
  • oliwa z oliwek
  • gruba sól
  • pieprz

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pieczoną łopatkę jagnięcą z rozmarynem i czosnkiem przypisano następujące tagi:

łopatka wieprzowa coś specjalnego na obiad wielkanoc pomysły co przygotować na wielkanoc łopatka jagnięca mięso na wielkanoc niedzielne danie wykwintny obiad

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pieczoną łopatkę jagnięcą z rozmarynem i czosnkiem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...