Jak zrobić pierogi z jagodami

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pierogi i kluski
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 15.08.2013 / 10:24
  • Odsłony: 18 250
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

PanterkaV

Jedną z propozycji na letni obiad mogą być pierogi. Do najczęściej gotowanych przez wielu pierogów należą: pierogi ruskie, pierogi leniwe, czy  pierogi z serem. Tym razem ugotujemy je z jagodami zebranymi własnoręcznie z lasu. Zobacz jak zrobić ciasto na pierogi z jagodami i ile minut gotować pierogi, aby zawsze wyszły smaczne. Ich delikatny i pełny słodyczy smak zadowoli każde podniebienie. Jeśli nie macie możliwości zebrania świeżych jagód, zawsze można zrobić pierogi z jagodami mrożonymi. Nie musisz być wyśmienitym kucharzem, aby zrobić coś pysznego. Zadziw wszystkim swoich bliskich podając najlepsze pierogi z jagodami. Kalorie nie pójdą Ci w boczki – nie obawiaj się! Bądź niczym Magda Gesler i ugotuj najlepsze pierogi z jagodami. Zacznij wyrabiać ciasto na pierogi, zobacz jak przygotować farsz i ile czasu gotować pierogi we wrzątku. To takie proste, a ich wyśmienity smak każdy zapamięta na długo. Nie zastanawiaj się i leć po potrzebne składniki do sklepu. Wystarczy, że zrobisz pierogi z jagodami tylko raz, a na długo zagoszczą w Twoim domu.

  • SKŁADNIKI

  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • 1/2 litra jagód
  • 200g śmietany 18%
  • 3 łyżeczki cukru
  • szczypta soli

Kategoria: Pierogi i kluski

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pierogi z jagodami skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków