Jak zrobić pierogi z pieczarkami, kurczakiem i mięsem wołowym

Poradnik dodany przez: DDmami 19 Sep, 2013 - Pierogi i kluski
11464 0

Lepienie pierogów nie należy do szybki i prostych czynności. Ale domowe pierogi z tego przepisu będą hitem na Twoim stole. Przepis na pierogi w tym poradniku to pełny zestaw czyli mamy tutaj przepis na ciasto na pierogi i farsz do pierogów. Wszystko zrobione z najlepszych składników które stworzą nam prawdziwy domowy smak "jak u mamy". Powiem wam, że tak dobre pierogi jadłam tylko w jednej restauracji w Zielonej Górze. To było w restauracji "Po Byku". Koniecznie później chciałam zrobić takie pierogi w domu i ten przepis wyszedł mi świetnie. Pierogi z kurczakiem, z mięsem mielonym i pieczarkami to przepis na sukces i na danie, które na pewno będzie wszystkim smakować. W końcu to tradycyjne pierogi, którymi szybko mozna się najeść i które mają bardzo smakowicie dobrany farsz. Bo wiadomo, ze ciasto na pierogi to tylko połowa sukcesu. Farsz do pierogów to druga połowa i musi być dobrze przygotowany aby ładnie się komponował i dobrze smakował po ugotowaniu. 

Zapraszam wszystkich do tego przepisu na naprawdę smaczne pierogi

Składniki:

  • Farsz:
  • 200 g kurczaka ugotowanego z i bardzo drobno pokrojonego
  • 350 g mielonego mięsa wołowego
  • 2 średnie cebule pokrojone w kostkę
  • 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę
  • Pieprz i sól
  • Masło
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 150 ml ciepłej wody
  • Jajko
  • Olej
  • Pieprz i sól

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pierogi z pieczarkami, kurczakiem i mięsem wołowym skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...