Jak zrobić pierożki Ravioli z pieczarkami

Poradnik dodany przez: PanterkaV
16740 0

Dziś na tapecie mamy pierożki ravioli z pieczarkami, które są bardzo smaczne i które łatwo przygotować, mimo, że ich przygotowanie zajmuje trochę czasu. Ravioli to nazwa którą wielu z was kojarzy. Warto zapoznać się chociaż z jednym z przepisów na takie pierożki. W tym poradniku Ravioli będą z farszem pieczarkowym. A jak ktoś lubi szpinak to zapraszam do przepisu na Ravioli ze szpinakiem (przepis znalazłam na stronie spryciarzy: http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-pierozki-ravioli-ze-szpinakiem). W tym poradniku macie przepis na ciasto i przepis na farsz do takich pierogów. Farsz jak najbardziej można zmieniać i samemu trochę kombinować ale pamiętajcie aby farsz do pierogów nie był zbyt płynny i rzadki. To niszczy pierogi. Pamiętajcie też, że pierożki Ravioli (w sumie jak każde inne pierogi) gotujemy w posolonej wodzie. Kiedy woda już jest wrząca, wrzucamy pierożki i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Składniki:

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • Jajko
  • 2/3 szklanki gorącej wody
  • Nadzienie:
  • 20 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • Jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Sól i pieprz

Do poradnika Jak zrobić pierożki Ravioli z pieczarkami przypisano następujące tagi:

ravioli pierogi i kluski ravioli z pieczarkami ravioli pieczarki przepis na pierogi pierogi przepis farsz na pierogi przepisy na pierogi pierogi przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pierożki Ravioli z pieczarkami skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...