Jak zrobić pierś z kaczki po pekińsku

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 14.11.2013 / 09:20
  • Odsłony: 17 489
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

kulinarnatv

Do poradnika jak zrobić pierś z kaczki po pekińsku przypisano następujące tagi:

Kaczka po pekińsku to sztandarowa pozycja w kuchni chińskiej. Każdy słyszał o tym przepisie i o tym wyjątkowym daniu. Smak jest niepowtarzalny i każdy kto spróbuje piersi z kaczki przygotowanej w ten sposób doceni prawdziwy smak mięsa kaczki, która u nas w Polsce niestety jest mało popularna. Ale nie ma nic za darmo. Ten pomysł na wykwintny obiad jest bardzo pracochłonny a sam przepis na kaczkę po pekińsku wymaga naprawdę dużej cierpliwości i uwagi. No ale Polak potrafi więc w tym poradniku zobaczycie nieco uproszczony sposób na tą potrawę. Dzięki temu pierś z kaczki po pekińsku przygotujecie dużo szybciej i dużo łatwiej a sam będzie tak samo dobry jak z oryginalnego przepisu. 

Mięsem z kaczki warto się zainteresować i można zastąpić nim klasyczne mięso drobiowe z kurczaka. W necie oprócz przepisu na kaczkę po pekińsku znajdziecie inne ciekawe przepisy które wykorzystują mięsko z kaczki. 

No i ten przepis najlepiej polecić jako pomysł na danie na niedzielę

A po więcej przepisów: http://www.kulinarnatv.pl

  • SKŁADNIKI

  • Pierś z kaczki - 1 sztuka
  • mąka - 1 szklanka
  • ogórek
  • szczypior
  • sałata lodowa
  • sos hoisin
  • sos sojowy
  • sos chili
  • mirin
  • sos chili
  • olej sezamowy
  • cukier palmowy

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pierś z kaczki po pekińsku skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków