Jak zrobić pierś z kaczki po pekińsku

Poradnik dodany przez: kulinarnatv 14 Nov, 2013 - Drób
17693 5

Kaczka po pekińsku to sztandarowa pozycja w kuchni chińskiej. Każdy słyszał o tym przepisie i o tym wyjątkowym daniu. Smak jest niepowtarzalny i każdy kto spróbuje piersi z kaczki przygotowanej w ten sposób doceni prawdziwy smak mięsa kaczki, która u nas w Polsce niestety jest mało popularna. Ale nie ma nic za darmo. Ten pomysł na wykwintny obiad jest bardzo pracochłonny a sam przepis na kaczkę po pekińsku wymaga naprawdę dużej cierpliwości i uwagi. No ale Polak potrafi więc w tym poradniku zobaczycie nieco uproszczony sposób na tą potrawę. Dzięki temu pierś z kaczki po pekińsku przygotujecie dużo szybciej i dużo łatwiej a sam będzie tak samo dobry jak z oryginalnego przepisu. 

Mięsem z kaczki warto się zainteresować i można zastąpić nim klasyczne mięso drobiowe z kurczaka. W necie oprócz przepisu na kaczkę po pekińsku znajdziecie inne ciekawe przepisy które wykorzystują mięsko z kaczki. 

No i ten przepis najlepiej polecić jako pomysł na danie na niedzielę

A po więcej przepisów: http://www.kulinarnatv.pl

Składniki:

  • Pierś z kaczki - 1 sztuka
  • mąka - 1 szklanka
  • ogórek
  • szczypior
  • sałata lodowa
  • sos hoisin
  • sos sojowy
  • sos chili
  • mirin
  • sos chili
  • olej sezamowy
  • cukier palmowy

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pierś z kaczki po pekińsku przypisano następujące tagi:

drób kaczka po pekińsku przepis na kaczkę pierś z kaczki po pekińsku mięso kaczki wyjątkowe danie danie na niedziele pomysł na wykwintny obiad

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pierś z kaczki po pekińsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...