Jak zrobić piersi z kurczaka w boczku z sosem gorgonzola

Poradnik dodany przez: riotsy 26 May, 2015 - Drób
9361 0

Witajcie!

W dzisiejszym filmiku z cyklu "Marian przy garach" postanowiłem Wam pokazać prosty pomysł na kurczaka. Będą to filety z piersi z kurczaka, w boczku z sosem z sera gorgonzola.

Soczysta pierś z kurczaka zawinięta w plastry boczku z dodatkiem szparagów, a wszystko polane kremowym sosem z serem gorgonzola.

Przepisów na dania z kurczakiem jest naprawdę mnóstwo i ciężko się na coś zdecydować, dlatego dzisiaj pokażę Wam jeden z moich ulubionych pomysłów na kurczaka.

Do wykonania tego fantastycznego kurczaka z boczkiem, szparagami i sosem serowym będziemy potrzebowali:

- 2 piersi z kurczaka,
- 4 plastry boczku,
- 200g zielonych szparagów,
- 40g sera gorgonzola,
- 40g masła,
- 1 łyżka mąki,
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- 1 łyżeczka cukru,
- 300ml mleka,
- oliwa z oliwek,
- sól i pieprz

Aby nasz drób wyszedł odpowiednio rozgrzewamy piec na 180 stopni i pieczemy przez około 25 minut.

Serdecznie zapraszam do oglądania i skosztowania!

Muzyka:

Wild Shores - Cabalista

Josh Woodward "Inertia - Instrumental"

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić piersi z kurczaka w boczku z sosem gorgonzola przypisano następujące tagi:

drób piersi z kurczaka filety z piersi kurczaka pomysł na kurczaka przepisy na dania z kurczakiem kurczak z boczkiem

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić piersi z kurczaka w boczku z sosem gorgonzola skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...