Jak zrobić pijanego chińczyka

Poradnik dodany przez: Jolantani 07 Oct, 2010 - Drób
55920 4.43

Kurczaka wymieszać z marynatą i pozostawić na kilka godzin. Piec około godzinę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Pijany chińczyk to także świetny pomysł na grilla. A pochodzenie nazwy jest proste - sposób przygotowania kurczaka to sposób chiński z dodatkiem wódeczki i stąd nazwa - pijany chińczyk.

Składniki:

  • 1 kg pałeczek z kurczaka
  • * Na marynatę :
  • 1 kieliszek wódki
  • 1 kieliszek sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 grzybki suszone
  • 1 cebula
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 1 papryczka chilli

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pijanego chińczyka przypisano następujące tagi:

kurczaka pałeczki grill chińczyk upiec kurczak drób usmażyć pijany nóżki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pijanego chińczyka skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...