Jak zrobić pikantną wołowinę z nerkowcami

Poradnik dodany przez: kotlet_tv 27 Jun, 2010 - Wołowina
43802 4.67

To jedno z tych dań co wygląda efektownie, a wcale nie jest trudne. Do jego przygotowania potrzebny jest wok, bo danie robi się po chińsku, czyli szybko i mieszając. Jest pyszne! Wołowina marynowana całą noc nabiera niesamowitego smaku, jest aromatyczna i miękka, orzeszki nerkowce podsmażane razem z cebulką dodają przyjemnej słodyczy. A całości delikatności dodaje ryż i ogórek. Polecam wszystkim znudzonym zwykłym jedzeniem. Najlepsze z lampką czerwonego wina.

Składniki:

  • 500 g wołowiny
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 4 łyżki orzechów nerkowca
  • 1 cebulka
  • Plus:
  • Ryż i ogórek do podania
  • Marynata:
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • 1 żabek czosnku
  • 1 łyżka imbiru
  • 1 małe chili posiekane
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka curry

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pikantną wołowinę z nerkowcami przypisano następujące tagi:

mięso chińskie ostre chińsku wołowina orzechami wok nerkowce nerkowcami pikantne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pikantną wołowinę z nerkowcami skomentowało 4 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...