Jak zrobić piklowane warzywa

Poradnik dodany przez: okleaya 17 Oct, 2013 - Warzywa i owoce
11750 0

Zimowa porą wielu z Was korzysta z przetworów wykonanych w sezonie. Do tych najpopularniejszych należą ogórki kiszone, papryka konserwowa czy różnego rodzaju kompoty owocowe. Moim ulubionym przetworem są marynowane warzywa. Zatem jak zrobić piklowane warzywa? Ja nauczyłam się tego przepisu od pewnej góralki i rok w rok wykonuję przynajmniej kilka słoików. Wielu moich znajomych wzięło już ode mnie przepis na pikle w zalewie, dlatego postanowiłam podzielić się również z Wami tym sposobem. Generalnie nie ma tu wielkiej filozofii, więc nie powinniście mieć najmniejszych problemów. Zalewa octowa jakiej używam też jest standardowa. Takie warzywa smakują wybornie, dlatego też gorąco polecam ten przepis. Kiedy sami zrobicie je w domu, to sami się przekonacie. Mam nadzieję, że jak już ich posmakujecie to podzielicie się tym przepisem ze swoimi znajomymi, aby również wiedzieli jak zrobić piklowane warzywa. Pikle w zalewie to naprawdę pyszna przekąska, która nadaje się na co dzień jak i na każdą imprezę.

Składniki:

  • Kalafior
  • Fasolka
  • Gorczyca
  • Liść laurowy
  • Czosnek
  • Ziele angielskie
  • Ogórki
  • Papryka
  • Pieczarki
  • Cebula
  • Marchew
  • Woda
  • Sól
  • Cukier
  • Ocet

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić piklowane warzywa skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...