Jak zrobić piwo imbirowe w domu

Poradnik dodany przez: jushyreny
12746 0

Alkohole to temat rzeka. Nie możemy zapomnieć w żaden sposób o żadnym gatunku. Zarówno w winach, piwach, czy wódkach znajdą się koneserzy. Część z tych alkoholi możemy także zrobić sami we własnym domu. Domowe alkohole różnią się zdecydowanie od tych kupnych, przede wszystkim smakiem. Obiecana druga część filmu o piwie imbirowym. Teraz możecie zobaczyć dokładnie co i jak zrobić, aby po kilku dniach raczyć się słodkim i gazowanym napojem domowej roboty :). Ten przepis na piwo jest bardzo prosty do wykonania, więc nie musicie się martwić, że Was coś przerośnie.

Pierwszą część przepisu na piwo imbirowe, która jest wstępem znajdziecie tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=C5fqaxaoE1s

Przygotowanie piwa imbirowego trwa około 7 dni i składa się z kilku etapów. I ETAP : PRZYGOTOWANIE ZAKWASU Potrzebne są: -ciepła woda - 1/2 szklanki - starty imbir ze skórką - około 1 łyżki - cytryna - wyciśnięty sok z półtorej cytryny - rodzynki -10 sztuk - cukier - 2 łyżeczki II ETAP: DOKARMIANIE ZAKWASU (trwa około 7 dni) Codziennie, przez około 7 dni, dodajemy po łyżce startego ze skórką imbiru i łyżkę cukru. III ETAP: ZAKOŃCZENIE Potrzebne są: - woda - około 4 litry - cukier - około 400-500g - cytryna - wyciśnięty sok z jednej sztuki IV ETAP: DEGUSTACJA :) Piwo jest gotowe po około 2 dniach od momentu przelania go do butelek. Jest naprawdę pyszne!  Zapraszam Was również na: http://www.panifotograf.eu/ http://www.panifotograf.eu/blog/ https://www.facebook.com/PaniFotograf.eu 

Do poradnika Jak zrobić piwo imbirowe w domu przypisano następujące tagi:

alkohole piwo imbirowe domowe alkohole przepis na piwo napój gazowany domowej roboty przepis na piwo imbirowe

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić piwo imbirowe w domu skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...