Jak zrobić piwo w domu #10 - zacieranie (podstawy)

Poradnik dodany przez: Dobromski
12621 0

Kontynuujemy naukę robienia i warzenia piwa w domu. W tym poradniku podstawy zacierania. Klasyczne zacieranie to dwie przerwy 63 stopnie C - 30 minut i 73 stopnie C - 30 minut. Przejście z dolnej przerwy do górnej najlepiej przeprowadzić z prędkością 1 stopień Celsiusza na minutę. Jeśli temperatura spadnie zbyt nisko podgrzewamy zacier mieszając do odpowiedniej temperatury.

Składniki:

  • Garnek
  • Lager Malt
  • Termometr

Do poradnika Jak zrobić piwo w domu #10 - zacieranie (podstawy) przypisano następujące tagi:

piwo alkohole piwa zacieranie domowe piwo warzenie piwa produkcja piwa zacier podstawy zacierania piwo w domu kurs warzenia piwa

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić piwo w domu #10 - zacieranie (podstawy) skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...