Jak zrobić placek po zbójnicku

Poradnik dodany przez: alf500
12660 0

Pomysł na obiad w wykonaniu Przemka Przemysława Sulińskiego, szefa kuchni La Fiesta. Placek po zbójnicku będzie bardzo sytym daniem, które najlepiej smakuje w zimne, jesienno zimowe dni, które niestety się do nas zbliżają szybkim krokiem. Placki po zbójnicku to fantastyczne wykorzystanie zwykłych placków ziemniaczanych. Ale od razu warto zaznaczyć, że jest to dosyć ciężkie danie i jeżeli wolisz lekkostrawne i mniej kaloryczne potrawy to niestety musisz udać się na inny mój pomysł na obiad. 

Placki po zbójnicku to też bardzo fajna nazwa i pewnie tez dlatego bardzo często w kartach menu restauracji w całej Polsce pojawia się ta pozycja i to danie. Co prawda każda restauracja me pewnie nieco inny sposób przygotowania tego dania ale ogólnie zasada zostaje ta sama. 

A jeżeli potrzebujecie przepisu na same placki ziemniaczane to znajdziecie łatwo taki przepis w necie albo zaglądnijcie tutaj:

Przepis na placki http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-placki-ziemniaczane-1 - Polecam

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • cebula
  • 1 kg pieczarek
  • grzyby suszone
  • ząbek czosnku
  • śliwowica 100 ml
  • 0.5 litra bulionu mieszanego
  • śmietana kwaśna
  • mąka
  • natka pietruszki
  • oscypek

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić placek po zbójnicku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...