Jak zrobić podpłomyk - polską pizzę

Poradnik dodany przez: PogromcyNudy
5143 0

Jeżeli jesteśmy amatorami pizzy, z pewnością lubimy eksperymentować z nowymi smakami – komponować różnorodne miksy ze składników, które pozornie do siebie nie pasują albo sprawdzać nowe receptury na ciasta. Podpłomyk to rodzaj pizzy, co którego przyrządzenia nie potrzebujemy drożdży, a korzystamy ze składników, jakie mamy najczęściej w lodówce. Taka pizza i zapiekankipowstaje, gdy zmieszamy mąkę, wodę i sól, wyrobimy ciasto, a następnie podsmażymy ją na patelni.
To szybka i prosta w przygotowaniu receptura. Podpłomyk jest elementem kuchni, gdzie nie martwimy się o wykwintność ani bogactwo smaku, a po prostu zaspokajamy głód i serwujemy sobie coś dobrego na kolację czy obiad. Jest to zaskakujące rozwiązanie, ponieważ tradycyjna kuchnia polska kojarzy się raczej z obfitymi, tłustymi potrawami. Jednak wykorzystując dostępne składniki, możemy przygotować coś również smacznego i pożywnego.
W Internecie można znaleźć różnorodne przepisy na pizzę z patelni, na tym filmiku zaprezentowano wariant, gdzie przyrządzana jest w formie prostych placków, sosu i składników – następnie pieczona jest pod przykryciem do momentu roztopienia sera i połączenia wszystkich elementów. W ten sposób gotowanie sprawia nam więcej przyjemności i nie wymaga od nas żadnej fachowej wiedzy ani trudno dostępnych, wymyślnych składników.
Pizza powinna mieć pyszny smak, ciągnący ser, a cała reszta to jedynie dodatki ulepszające smak, niekoniecznie wymagane do zadowolenia amatorów tego dania. Przepisy na taką pizzę zaprezentowaną na wideo można znaleźć w Internecie i samodzielnie eksperymentować. Warto próbować własnych smaków.

Do poradnika Jak zrobić podpłomyk - polską pizzę przypisano następujące tagi:

pizza gotowanie przepisy pizza i zapiekanki kuchnia polska podpłomyk

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić podpłomyk - polską pizzę skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...