Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić podpłomyki z serem, gruszką i bekonem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pizza i zapiekanki
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 06.12.2018 / 20:00
  • Odsłony: 157
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak zrobić podpłomyki z serem, gruszką i bekonem przypisano następujące tagi:

pizza i zapiekanki są lubiane niemal przez wszystkich. Niestety takie dania są stosunkowo kaloryczne. Ale raz na jakiś czas można pozwolić sobie na zjedzenie takiej pizzy. Jednak dziś zamiast tradycyjnej włoskiej pizzy proponujemy wam wersję bardziej spolszczoną na bazie sosu serowego i podpłomyka. Taka polska pizza to naprawdę świetny pomysł na obiad, ale również na przystawkę. Na samym początku należy przygotować ciasto na pizze. Przepis jest banalnie prosty. Otóż w misce umieszczamy mąkę, szczyptę soli i cukru oraz suche drożdże, teraz całość zalewamy ciepłą, lecz nie wrzącą wodą. Mieszamy ciasto na pizzę, a następnie mocno je wyrabiamy. Pozostawiamy je około godzinę, aż do wyrośnięcia i gotowe. Pozostaje już tylko rozwałkować je na bardzo cienki podpłomyk. Gdy drożdże będą nam wyrastać możemy sos serowy. Wystarczy tylko umieścić na rozgrzanej patelni serki topione i dodać mleka bądź śmietanki. Mieszamy, aż składniki się połączą. Warto jeszcze do sosu serowego dodać ulubione zioła. Czekamy aż wystygnie następnie nasz sos serowy nakładamy na podpłomyk. Dodajemy jeszcze bekon i gruszki pokrojone w plastry i całość umieszczamy w piekarniku na kilka minut. W ten szybki sposób nasza pizza jest gotowa. Jej smak jest naprawdę wyjątkowy. Taka przekąska zasmakuje każdemu, to także świetny pomysł na obiad dla dzieci, które lubią wybrzydzać. Dzięki pizzy nie musisz się martwić o niezjedzony posiłek. Pizzą warto też poczęstować naszych znajomych, czy nawet przygotować ją podczas imprez rodzinnych. Jej przygotowanie jest proste, zatem nawet jak nie lubisz gotować, to poradzisz sobie z tym daniem.

  • SKŁADNIKI

  • Składniki na sos serowy:
  • 100 g sera kremowego Hochland Gouda
  • 3 łyżki mleka 3,2 proc.
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • Składniki na podpłomyki:
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 150 ml ciepłej wody
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 twarda gruszka
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • Do podania:
  • rukola
  • posiekane orzechy pekan
  • syrop klonowy

Kategoria: Pizza i zapiekanki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić podpłomyki z serem, gruszką i bekonem skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków