Jak zrobić polędwiczkę wieprzową na aromatycznej grzance

Poradnik dodany przez: JK3Lon
1359 0

Jeśli nie masz pomysłu na przystawkę na przyjście gości, albo chcesz przygotować szybki i ciekawy posiłek, możesz wykorzystać polędwiczki wieprzowe. Przepis na obiad jest bardzo prosty, gdyż polędwiczka znajdzie się na grzance z konfiturą z wiśni. Oczywiście na samym początku trzeba przyrządzić szynkę wieprzową. Przepis jest banalny i wystarczy wykorzystać starty lub wyciśnięty czosnek, tymianek, a także odrobinę pieprzu. Polędwiczki będą się smażyć do miękkości, dlatego przed ich przyprawieniem warto rozbić je, aby były cieńsze i podzielić na małe kawałki. W międzyczasie można pokroić bagietkę, posmarować ją masłem i piec w piekarniku przez jakieś 5-7 minut. Po tym czasie grzanki będą gotowe. Na nie nakładamy usmażone polędwiczki. Pozostaje jeszcze kwestia konfitury z wiśni. Możemy użyć dżemu i dodać do niego odrobinę soli i soku z cytryny. Tak powstanie konfitura z wiśni, którą nakładamy na polędwiczki ułożone na grzankach. Taka pyszna przekąska z wieprzowiną na pewno będzie dobrym pomysłem na obiad. Takie przepisy są nie tylko szybkie, ale i proste do wykonania, nawet dla osób, które na co dzień nie gotują. Zatem jeśli chcesz zaskoczyć gości jakimś samodzielnie wykonanym daniem, to polędwiczki na grzankach świetnie się tu sprawdzą. Oczywiście trzeba pamiętać by wieprzowina była odpowiednio wysmażona. Jeśli masz już dosyć standardowych obiadów, a dodatkowo doskwiera Ci upał, możesz przygotować obiad w krótkim czasie wykorzystując do tego celu zaledwie kilka składników. To pyszne danie nadaje się właściwie na każdy posiłek i to jest, poza smakiem, jego główna zaleta. 

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić polędwiczkę wieprzową na aromatycznej grzance przypisano następujące tagi:

grzanki wieprzowina pomysł na obiad szynka wieprzowa przepis polędwiczki wieprzowe przepis na obiad konfitura z wiśni

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić polędwiczkę wieprzową na aromatycznej grzance skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...