Jak zrobić poncz listopadowy

Poradnik dodany przez: drinkitv10
17268 4

Poncz listopadowy na gorąco, czyli kolejny pomysł na rozgrzewający alkohol w zimowe i mroźne dni. Przygotowanie w skrócie: Herbatę parzę w czajniczku półlitrowym, ale można też po prostu w szklance. Zaparzoną przelewam do rondelka, dodaję sok z cytryny, cukier, wiśniówkę i podgrzewam jeszcze chwilę (nie gotuję). Podaję gorące :)

Składniki:

  • Składniki (na 2 szklanki):
  • sok z połówki pomarańczy
  • 3 łyżeczki czarnej liściastej herbaty
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 kieliszki (czyli ok. 50 ml) wiśniówki

Do poradnika Jak zrobić poncz listopadowy przypisano następujące tagi:

wódka rozgrzewający poncz alkohole wódki na gorąco wiśniówka na ciepło ponczu

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić poncz listopadowy skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...