Jak zrobić pulpeciki w sosie pieczarkowym

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Inne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 07.09.2012 / 18:40
  • Odsłony: 29 696
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 3
  •  

Poradnik dodany przez:

Anetaj

Do poradnika jak zrobić pulpeciki w sosie pieczarkowym przypisano następujące tagi:

Pulpety, pulpeciki w sosie pieczarkowym to pomysł na prawdziwy obiad. Klasyczne składniki połączone ze sobą w prosty i znany od wieków sposób. Pewnie rzadko robicie takie danie, więc, mimo że klasyczne, będzie ono zaskoczeniem. Szczególnie kiedy zrobisz je w środku tygodnia.

  • SKŁADNIKI

  • - 0.5 kg mięsa mielonego
  • - 20 dkg pokrojonych pieczarek
  • - bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą
  • - szklankę bulionu
  • - jajko
  • - 2 łyżki mąki
  • - 5 łyżek śmietanki 18%
  • - 2 łyżki bułki tartej
  • - szczypiorek
  • - ulubione zioła
  • - masło do smażenia
  • - pieprz i sól

Kategoria: Dania mięsne > Inne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pulpeciki w sosie pieczarkowym skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków