Jak zrobić pulpeciki w sosie pieczarkowym

Poradnik dodany przez: Anetaj
30337 5

Pulpety, pulpeciki w sosie pieczarkowym to pomysł na prawdziwy obiad. Klasyczne składniki połączone ze sobą w prosty i znany od wieków sposób. Pewnie rzadko robicie takie danie, więc, mimo że klasyczne, będzie ono zaskoczeniem. Szczególnie kiedy zrobisz je w środku tygodnia.

Składniki:

  • - 0.5 kg mięsa mielonego
  • - 20 dkg pokrojonych pieczarek
  • - bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą
  • - szklankę bulionu
  • - jajko
  • - 2 łyżki mąki
  • - 5 łyżek śmietanki 18%
  • - 2 łyżki bułki tartej
  • - szczypiorek
  • - ulubione zioła
  • - masło do smażenia
  • - pieprz i sól

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pulpeciki w sosie pieczarkowym przypisano następujące tagi:

obiad pulpety pulpeciki mięso mielone sos grzybowy pomysł na obiad mięsa mielonego sos do pulpetów sos pieczarkowy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pulpeciki w sosie pieczarkowym skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...