Bardzo delikatne i miękkie pulpety z mięsa drobiowego to jeden ze świetnych pomysłów na obiad. Im smak i delikatność zawdzięczamy temu, że nie smażymy mięsa wcześniej tylko od razu je gotujemy. Pulpeciki drobiowe warto jest robić w dużych ilościach. W końcu jeżeli chcemy oszczędzić czas to szybko można za jednym razem zrobić sporą ilość takich pulpetów mielonych i je zamrozić. Potem kiedy znów najdzie nas na nie ochota to obiad zrobimy jeszcze szybciej.
Wiele osób zastanawia się co na obiad można zjeść. Nikt nie lubi monotonnego menu które po prostu przestaje smakować. Pulpety takie możemy też przygotować w inny sposób. Jeżeli ktoś lubi, to po ich ugotowaniu można je podsmażyć aby nabrały trochę innego smaku.
Pulpeciki drobiowe najlepiej smakują z sosem pomidorowym i też w tym poradniku zobaczycie jak zrobić taki sos. Do tego ziemniaki i mamy klasyczny obiad.
Pamiętajcie też, aby nie robić za dużych pulpetów gdyż przy gotowaniu w środku mięso może być surowe a na zewnątrz przegotowane