Jak zrobić pulpety z indyka z ryżem i pieczarkami

Poradnik dodany przez: Mceno00
12759 4

Pulpety z indyka z ryżem i pieczarkami to jedno z moich ulubionych dań, dlatego wpadłam na pomysł, aby podzielić się z Wami tym wspaniałym przepisem. Danie jest bardzo proste do przyrządzenia, a zaraz bardzo smaczne. Przepis na pulpety z dodatkiem ryżu stosuję od dawna i szczerze mówiąc nigdy się na nim nie zawiodłam. Cała moja rodzina uwielbia pulpety z pieczarkami, więc gorąco Wam polecam wypróbować ten przepis. Takie danie z indyka jest bardzo sycące i zdrowe, bo jak wiadomo, indyki są najbardziej odporne na wszelkie modyfikacje genetyczne. Pulpety, które podaję w sosie, idealnie smakują z ryżem, jednak bez problemu można zastosować inne dodatki, takie jak ziemniaki lub kasza. Taki przepis na smaczne danie za pewne wywoła furorę w Waszych domach i gwarantuję, że nie raz powrócicie do tej receptury. Warto też zauważyć, że pulpety z indyka w sosie nadają się na codzienny obiad, a także na przyjęcie, gdzie potrawy muszą być bardziej wyszukany. To wszystko czyni te danie uniwersalnym. A jak smakuje? Sami się przekonajcie.

Składniki:

  • Mięso mielone indycze
  • Pieczarki
  • Ryż
  • Cebulka
  • Szczypior
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pulpety z indyka z ryżem i pieczarkami skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...