Jak zrobić pyszne curry z jajkami – kuchnia indyjska

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Dania specjalne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 18.05.2018 / 17:00
  • Odsłony: 3 154
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Gabriele

Do poradnika jak zrobić pyszne curry z jajkami – kuchnia indyjska przypisano następujące tagi:

Każdy z nas niewątpliwie marzy o tym, aby zostać mistrzem kuchni i zapewnić sobie niewyobrażalne doznania smakowe. Służyć do tego celu może dobry pomysł na obiad, dzięki któremu jesteśmy w stanie przygotować niebywałe potrawy z różnych części świata. Jeden z takich przykładów został zamieszczony na filmiku – pokazuje on, jak krok po kroku ugotować curry, specjalność kuchni indyjskiej.

Na początek trzeba przygotować wszystkie składniki, aby następnie przyrządzić i połączyć je ze sobą w odpowiedniej kolejności. Dzięki temu nasze dania z jajek nabiorą niebywałego smaku i zapachu. Bogactwo przypraw, jakie znajduje się w tym przepisie zadowoli z pewnością niejednego smakosza. Należy jednak pamiętać, że kuchnia indyjska jest kuchnią dość ostrą, zwłaszcza dla osób, które preferują lekkie dania, stąd też powinno się zapoznać z całym przepisem, a dopiero potem zdecydować, czy nadaje się on na domowy obiad.

Kiedy posiada się odpowiedni przepis, gotowanie nie stanowi problemu. Można postępować zgodnie z przepisem, lub zawrzeć w nim nieco własnych innowacji. Wszystko zależy od pomysłowości i doświadczenia w komponowaniu miksów ziołowych. Dodatkowo taki pomysł na obiad sprawdza się doskonale na przyjęcia i imprezy, kiedy pragniemy zaimponować naszym gościom. Z pewnością docenią oni naszą kreatywność i pochwalą nasz gust w doborze przepisu.

Każdego rodzaju danie specjalne będzie jednak wymagało odpowiedniego przygotowania, a czasem także zakupu niezbędnych składników – gotowych mieszanego przyprawowych, jak gara masala czy kumin, albo pomidory z domowej spiżarni pełnej sezonowych przetworów.

  • SKŁADNIKI

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 400 gram krojonych pomidorów
  • 1 duża łyżka pasty czosnkowo-imbirowej
  • 1 pęczek posiekanej kolendry
  • 1 łyżka kuminu
  • 1 łyżka mielonej kolendry
  • 1 łyżka kurkumy
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka mielonego chili
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka garam masala
  • 7 ziaren zielonego kardamonu
  • 1 łyżka cukru
  • 300-500 ml wody

Kategoria: Dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pyszne curry z jajkami – kuchnia indyjska skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków