Jak zrobić pyszne i chrupiące orzechy w pikantnym karmelu

Poradnik dodany przez: lennaMP 15 Mar, 2017 - Słodycze
3331 0

Jakie są najbardziej wartościowe bakalie. Orzechy! Co prawda mają dużo tłuszczu, ale są to korzystne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko zachorowania na choroby serca. Co istotne, orzechy mają wiele właściwości korzystnych dla zdrowia. Posiadają wysoką zawartość witamin z grupy B i witaminy E, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i kondycję skóry. Ze względu na dużą ilość białka są bardzo ważnym elementem w diecie wegetarian. Często też jedzenie orzechów kojarzy się ze studentami i sesją, a wszystko to ze względu na wspomnianą wcześniej pracę mózgu. 

Musimy także pamiętać, że o ile orzechy mają w sobie dużo "dobroci", to również mają bardzo dużo kalorii! 

Często orzechy możemy spotkać na wszelkiego rodzaju jarmarkach. Sprzedawane są jako chrupiące orzeszki i cieszą się zainteresowaniem, bo sporo osób ma chęć na coś słodkiego lub coś na ostro.

Takie słodycze możesz z powodzeniem wykonać w swoim domu! Przepis na orzechy jest bardzo prosty, a taka przekąska to naprawdę coś dobrego! Możesz ją przygotować zarówno jako coś słodkiego do schrupania podczas oglądania filmu czy postawić na stole podczas imprezy ze znajomymi. Jeżeli jesteś studentem a sesja depcze Ci po piętach to także podjadaj orzechy. Jak już wcześniej zostało napisane - orzechy poprawiają pracę mózgu i pomogą Ci przyswoić wiedzę potrzebną do zdania egzaminów. Wiemy, że orzechy najtańsze nie są, ale lepiej zainwestować w nie niż w egzamin poprawkowy, prawda? ;-) 

Samych przepisów na orzechy jest mnóstwo, także poszperaj w książkach kucharskich czy sieci. Jeżeli czujesz się w kuchni niczym Pudzianowski na ringu to poeksperymentuj i spróbuj dodać orzechy do ulubionych dań!

 

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pyszne i chrupiące orzechy w pikantnym karmelu przypisano następujące tagi:

słodycze coś słodkiego coś dobrego chrupiące orzeszki przepis na orzechy coś na ostro

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pyszne i chrupiące orzechy w pikantnym karmelu skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...