Jak zrobić pyszne krążki cebulowe

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Warzywa i owoce
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 10.06.2018 / 14:00
  • Odsłony: 717
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak zrobić pyszne krążki cebulowe przypisano następujące tagi:

SUB: https://www.youtube.com/channel/UCrt2--oRLLqPdRrQ9RtIh7Q

Przepisy na imprezę powinny być łatwe do chwycenia nawet rękami i zanurzenia w smakowitych sosach, szybkie w wykonaniu i przede wszystkim oczywiście – smaczne. Wszystkie te atuty mają krążki cebulowe, które są popularną przekąską serwowaną w barach do piwa, a które można w zupełnie szybki i prosty sposób wykonać według wskazówek z powyższego filmu.

Cebula to warzywo od wieków doceniane, ze względu na swoje właściwości lecznicze. Zawiera bowiem mnóstwo substancji bakteriobójczych i witaminę C, co powoduje, że jest idealnym naturalnym środkiem na przeziębienie, poprawę odporności, a także środek na kaca, ale też wrzody i blizny. Wywar z cebuli znany był od dawna w medycynie ludowej jako sposób na choroby reumatyczne, syrop stosowano i stosuje się do dzisiaj na przeziębienie, a wąchanie tego surowego warzywa powoduje odkażenie zatkanego nosa i dróg oddechowych. Cebula to jedno z najszybciej dostępnych źródeł witaminy C wśród warzyw i owoców, co powodowało, że zapobiegała szkorbutowi w trakcie długich rejsów.

Krążki cebulowe to więc nie tylko smaczne przekąski, ale też źródło zdrowych witamin i innych składników. Gotowanie cebuli powoduje zaś, że jej specyficzny zapach nieco łagodnieje i może być bez przeszkód spożywana w trakcie imprezy.

Do wykonania krążków cebulowych kroimy cebulę w dość szerokie plastry, z których następnie wyłuskujemy poszczególne warstwy tego warzywa tworzące krążki. Pomiędzy poszczególne warstwy wkładamy paski żółtego sera. Następnie tak przygotowanie krążki cebulowe obtaczamy w mące, potem maczamy w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w bułce tartej. Rozgrzewamy olej do wysokiej temperatury w rondlu lub innym naczyniu do smażenia i smażymy krążki cebulowe do uzyskania złocistego koloru.

  • SKŁADNIKI

  • duża cebula
  • ser żółty w plastrach
  • Panierka:
  • mąka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • łyżeczka papryki mielonej
  • 1/2 chili w proszku
  • olej do smażenia

Kategoria: Warzywa i owoce

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pyszne krążki cebulowe skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków