Jak zrobić pyszne śniadanie - crossant z ciepłymi truskawkami

Poradnik dodany przez: JK3Lon 27 Oct, 2018 - Pieczywo
1303 0

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, jednak wciąż wiele osób z niego rezygnuje. A przecież to śniadanie daje nam energię na cały dzień wzmożonej i intensywnej pracy. Warto zatem sprawiać, aby jedzenie śniadania było przyjemnością. Pyszne śniadanie może być bardzo łatwe w przygotowaniu i tak naprawdę nie trzeba wiele, aby je takowym uczynić. Zatem warto przygotować kanapkę jednak w zdecydowanie innym wydaniu. Warto tutaj wykorzystać różne przepisy na pyszne śniadanie. Teraz wykorzystamy truskawki przepisy i croissant przepisy. Wystarczy tylko przeciąć croissanta na pół. Teraz przygotujemy nadzienie. Potrzebować będziemy truskawki, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Możemy również dodać odrobinę cukru. Na patelni umieszczamy odrobinę masła i delikatnie smażymy na nim truskawki, dodajemy jeszcze trochę soku z cytryny oraz startej skórki. Jednak tutaj trzeba pamiętać, aby wcześniej cytrynę wyparzyć. Całość chwilę dusimy i to już niemal wszystko. Warto poczekać, aż nasze nadzienie wystygnie, pozostaje już tylko włożyć je do rogalika i gotowe. Zamiast truskawek można również użyć innych owoców. Tak naprawdę możliwości na pyszne śniadanie jest wiele. Wystarczy tylko odrobina kreatywności. Takie śniadanie można przygotować w kilka minut i smakuje naprawdę obłędnie. Zamiast jeść płatki z mlekiem, czy owsiankę lepiej wykonać rogaliki z truskawkami. Takie śniadanie warto również podać bliskiej osobie i zrobić jej odrobinę przyjemności. To miły gest. Zatem jedzenie najważniejszego posiłku dnia jest koniecznością, aby mieć energię na cały dzień intensywnych zajęć. 

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić pyszne śniadanie - crossant z ciepłymi truskawkami przypisano następujące tagi:

kanapka pieczywo śniadanie przepisy pyszne śniadanie truskawki przepisy croissant przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pyszne śniadanie - crossant z ciepłymi truskawkami skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...