Jak zrobić pyzy z mięsem i pieczarkami

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pierogi i kluski
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 05.10.2013 / 09:12
  • Odsłony: 15 770
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Pyzy z mięsem i pieczarkami to pomysł na obiad. Będą to tradycyjne pyzy, które zasmakują każdemu kto lubi obiady takie jak pierogi i kluski. Nie chcę być nieskromny ale w restauracjach takich nie uświadczysz. Pyzy z mięsem i pieczarkami mają złą sławę, ponieważ bardzo wiele ludzi kupuje je jako mrożonki w sklepach i po ugotowaniu takie pyzy są tylko jedzeniem a nie miłym i przyjemnym doświadczeniem kulinarnym. Tradycyjne pyzy są nadzwyczajną propozycją obiadową i od razu możesz zapomnieć o pyzach mrożonych. Jedyne podobieństwo to jest kształt i nazwa. Smak jest całkiem inny, taki prawdziwie tradycyjny. 

Domowy przepis na pyzy z mięsem zajmuje sporo czasu i przygotowanie wszystkiego od podstaw na pewno pochłonie też trochę energii. Ale sam przepis generalnie jest nieskomplikowany. Wiec jeżeli szukasz ciekawego i sprawdzonego pomysłu na obiad to dobrze trafiłeś. A jeżeli nie chcesz mięsa, to można takie pyzy zrobić z pieczarkami i cebulką albo np. ze szpinakiem i serkiem żółtym. Zapraszam

  • SKŁADNIKI

  • Ugotowane ziemniaki
  • 25 dg mięsa mielonego z szynki lub indyka
  • 30 - 35 dg pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • Przyprawy ziołowe

Kategoria: Pierogi i kluski

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić pyzy z mięsem i pieczarkami skomentowało 2 osób.

Pozostało 1500 znaków