Jak zrobić racuchy

Poradnik dodany przez: Granny
161096 4.25

Racuchy można podawać z cukrem pudrem, dżemem, słodką śmietaną, czekoladą ... no po prostu tak jak lubisz :) Możesz niezjedzoną resztę zamrozić i przed spożyciem podgrzać w piekarniku.

Składniki:

  • Składniki racuchów:
  • 1 kg mąki
  • 100 g świeżych drożdży
  • (lub 50 g suchych)
  • Szczypta soli
  • 4 łyżki cukru
  • 1 litr mleka
  • 1 jajko
  • 2 jabłka
  • Olej

Do poradnika Jak zrobić racuchy przypisano następujące tagi:

obiad słodkie jabłko usmażyć naleśniki smażone placki podwieczorek racuchy jabłkowe omlety jabłkiem

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić racuchy skomentowało 4 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...