Jak zrobić ravioli z tostów

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pierogi i kluski
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 18.05.2018 / 14:00
  • Odsłony: 3 547
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak zrobić ravioli z tostów przypisano następujące tagi:

Wielu z nas z całą pewnością zastanawia się, co też może spróbować w domowej kuchni, żeby zachwyciło członków rodziny i gości, a nie kosztowało przy tym małej fortuny czy też nie zajmowało czasu na przygotowania i przyrządzenie. Dlatego tak wykorzystujemy pomysł na szybki obiad i zachwalamy się własnymi zdolnościami kulinarnymi, słysząc komplement.

Jeżeli lubimy pierogi i kluski ten filmik z pewnością przypadnie nam do gustu, ponieważ zawiera przepis na to, jak przyrządzić domowym sposobem uwielbiany przez wielu przysmak. Gdy chcemy szybo i tani przyrządzić obiad albo po prostu szukamy czegoś nowego do jadłospisu, z pewnością ravioli będzie dla nas doskonałą propozycją.

Prosta instrukcja zawarta w tym wideo będzie idealna dla tych, którzy wolą szybki obiad od mozolnego przyrządzania wymyślnych posiłków, które zajmują czas i pochłaniają pieniądze. Wystarczy przygotować chleb tostowy, odrobinę sera i pietruszki oraz niewielką ilość wody z mąką. W ten sposób będziemy w stanie posmakować czegoś wyjątkowego z prostych produktów.

Powinniśmy też pamiętać, że ravioli to doskonały przysmak również na inne okazje, jak przyjęcia czy rodzinne spotkania. W gronie znajomy także sprawdzą się doskonale. Pomysł na szybki obiad zawsze przyda się w domowym arsenale, a dzięki temu sprawimy, że codzienne gotowanie nabierze nowego wymiaru i być może przekona niedowiarków, że nie trzeba być mistrzem kuchni, żeby móc przygotować coś smacznego, ani że nie trzeba posiadać kulinarnego talentu, żeby sprawić przyjemność członkom rodziny i przyjaciołom. Można też się pochwalić pomysłowością i zmysłem do wyszukiwania ciekawych przepisów.

  • SKŁADNIKI

  • 24 kromki chleba tostowego
  • 125 g mozzarelli w kulce
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki wody
  • 80 g tartego parmezanu
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • Dodatkowo:
  • Olej do głębokiego smażenia
  • Okrągła foremka lub szklanka

Kategoria: Pierogi i kluski

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ravioli z tostów skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków