Jak zrobić risotto mediolańskie

Poradnik dodany przez: Jolantani 21 Nov, 2010 - Ryż i makarony
33236 3.91

Risotto Mediolańskie to szybkie risotto, które bardzo łatwo jest przyrządzić. Przepis prosto z Włoch. Ta wersja risotto jest wegetariańska. W skrócie: cebule smażyć na oleju, dodać ryż i zalać rosołkiem. Dodać wino, czosnek doprawić solą i dodać szafran. Podawać posypany parmezanem.

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • 2 cebule
  • ½ szklanki wina białego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka rosołku
  • Oliwa z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • Szafran
  • sól
  • Parmezan do posypania

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić risotto mediolańskie przypisano następujące tagi:

risotto kuchnia ryż włoska ryżem makarony mediolańskie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić risotto mediolańskie skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...