Jak zrobić risotto mediolańskie

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryż i makarony
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 21.11.2010 / 10:24
  • Odsłony: 33 105
  • Ocena: 3.91
  • Głosy: 11
  •  

Poradnik dodany przez:

Jolantani

Do poradnika jak zrobić risotto mediolańskie przypisano następujące tagi:

Risotto Mediolańskie to szybkie risotto, które bardzo łatwo jest przyrządzić. Przepis prosto z Włoch. Ta wersja risotto jest wegetariańska. W skrócie: cebule smażyć na oleju, dodać ryż i zalać rosołkiem. Dodać wino, czosnek doprawić solą i dodać szafran. Podawać posypany parmezanem.

  • SKŁADNIKI

  • 1 szklanka ryżu
  • 2 cebule
  • ½ szklanki wina białego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka rosołku
  • Oliwa z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • Szafran
  • sól
  • Parmezan do posypania

Kategoria: Ryż i makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić risotto mediolańskie skomentowało 3 osób.

Pozostało 1500 znaków