Jak zrobić roladę czekoladową z kremem i borówkami

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 01.09.2018 / 20:00
  • Odsłony: 315
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

ugotowana

Do poradnika jak zrobić roladę czekoladową z kremem i borówkami przypisano następujące tagi:

W sezonie możemy cieszyć się rozmaitymi warzywami i owocami, które służą nam do wypiekania smacznych przepisów. Ciasta i torty z borówkami są szczególnie popularne latem, kiedy owoce te są świeże i soczyste. Idealnie komponują się smakowo z serkiem mascarpone oraz czekoladowym ciastem. Rolada przepis to doskonała okazja, żeby wykorzystać dobrodziejstwa mijającego lata i cieszyć się słodkimi przysmakami.
W trakcie trwania filmiku pokazane zostają kolejne kroki, dzięki którym uda nam się przyrządzić pyszne, domowe wypieki. W tym samym czasie podawana jest lista składników wraz z odpowiednimi proporcjami. Ułatwia to zadanie, ponieważ można na bieżąco śledzić, jak powinna wygląda zarówno rolada czekoladowa przed pieczeniem w piekarniku, jak i smaczne ciasto krem, które będzie stanowiło wypełnienie.
Jeżeli interesują nasz ciekawe i proste recepty, to takie borówki przepisz wydaje się idealnie pasować do naszych potrzeb. Zaprezentowane są najważniejsze kroki, a sama rolada przepis już od samego początku pobudza kubki smakowe.
Wszelkiego rodzaju ciasta i torty przygotowywane w okresie letnim są szczególnie smaczne, ponieważ owoce dojrzewające w pełnym słońcu mają poza walorami smakowymi, również dużo witamin i minerałów wzmacniających organizm, jak borówki przepis, które doskonale nadając się na popołudniowy deser, a jako proste, domowe wypieki z dodatkiem smacznego kremu, są jeszcze lepsze. Jeżeli lubimy smaczną i zdrową kuchnię oraz pieczenie, to wideo będzie dla nas idealnym rozwiązaniem, ponieważ ucieszy nie tylko dzieci, ale też dorosłych członków rodziny.

Tutaj przepis tekstowy: https://przepisyjoli.com/2018/08/rolada-czekoladowa-kremem-borowkami-pyszny-przepis/

  • SKŁADNIKI

  • 4 jajka wielkości L (w temp. pokojowej)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki mąki pszennej (przesianej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 50 g gorzkiej czekolady startej na drobnej tarce
  • szczypta soli
  • Krem:
  • 500 ml śmietany 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 5 łyżek cukru pudru
  • skórka otarta z 2/3 cytryny
  • 200 g borówek
  • Dodatkowo:
  • kakao do posypania rolady

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić roladę czekoladową z kremem i borówkami skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków