Jak zrobić roladę z omletu

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Naleśniki i omlety
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 06.06.2018 / 14:00
  • Odsłony: 3 335
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak zrobić roladę z omletu przypisano następujące tagi:

SUB: https://www.youtube.com/channel/UCrt2

Szybkie przepisy gotowanie pozwala na przygotowanie idealnego dania imprezowego lub śniadaniowego, jakim będzie rolada z omleta z nadzieniem z kremowego serka ze szczypiorkiem, pomidorkami koktajlowymi, szynką i żółtym serem. To idealne danie dla wszystkich, którzy uwielbiają naleśniki i omlety, a jednocześnie niespecjalnie lubią spędzać długiego czasu przy ich smażeniu. Ten omlet bowiem piecze się sam w piekarniku, a po wykonaniu rolady, można podać ją jako efektowne danie imprezowe, które smakuje nawet na zimno.

Aby wykonać prezentowany w powyższym filmie omlet przygotujemy najpierw jego składniki: pokrojoną w kostkę szynkę – dwa plastry, jedną czerwoną cebulkę pokrojoną w kostkę, około sześciu pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół lub jeden duży pomidor pokrojony w kostkę, dwie garście żółtego, startego sera, sześć jajek, ¾ szklanki mleka i 60 gram mąki. Jajka, mleko i mąkę, a także przyprawy: szczyptę soli i pieprzu mieszamy w dużej misce, a powstałą jednolitą masę na omlet wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu masy rozsypujemy przygotowane wcześniej dodatki i starty żółty ser. Następnie wstawiamy masę na omlet do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut do momentu ścięcia się jajek. W tym czasie przygotowujemy masę do nadziewania rolady. Biały kremowy serek mieszamy z pokrojonym drobno szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyjmujemy upieczony omlet i jeszcze ciepły smarujemy serkiem z dodatkiem szczypiorku. Następnie roladę
kroimy na małe, wygodne do złapania roladki, które doskonale sprawdzą się na każdej imprezie czy jako przekąska w ciągu dnia.

  • SKŁADNIKI

  • 6 jajek
  • 3/4 szklanki mleka
  • 60 g mąki 6 pomidorków koktajlowych (lub 1 zwykły)
  • 2 duże plastry szynki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 garści tartego żółtego sera
  • 300 g kremowego serka
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Kategoria: Naleśniki i omlety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić roladę z omletu skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków