Jak zrobić rolady śląskie

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 03.01.2012 / 14:51
  • Odsłony: 81 461
  • Ocena: 4.38
  • Głosy: 16
  •  
ogi100
Ekspert

Poradnik dodany przez:

ogi100

Do poradnika jak zrobić rolady śląskie przypisano następujące tagi:

Rolady śląskie to typowe śląskie danie, znane też w innych częściach kraju jako zrazy wołowe. Rolady śląskie to kawałki wołowiny faszerowane różnymi dodatkami, przede wszystkim boczkiem.

  • SKŁADNIKI

  • 2 kawałki mięsa wołowego
  • 2 łyżki musztardy
  • 0.5 cebuli
  • 60 g boczku wędzonego
  • 2 ogórki kiszone
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Sól i pieprz do smaku
  • * http://www.facebook.com/kochamgotowac

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić rolady śląskie skomentowało 5 osób.

Pozostało 1500 znaków