Jak zrobić rolady śląskie

Poradnik dodany przez: ogi100
88572 4.38

Rolady śląskie to typowe śląskie danie, znane też w innych częściach kraju jako zrazy wołowe. Rolady śląskie to kawałki wołowiny faszerowane różnymi dodatkami, przede wszystkim boczkiem.

Składniki:

  • 2 kawałki mięsa wołowego
  • 2 łyżki musztardy
  • 0.5 cebuli
  • 60 g boczku wędzonego
  • 2 ogórki kiszone
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Sól i pieprz do smaku
  • * http://www.facebook.com/kochamgotowac

Do poradnika Jak zrobić rolady śląskie przypisano następujące tagi:

mięso boczek wołowina wołowe zrazy zawijane roladki mięsem boczkiem rolady śląskie kuchnia śląska

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić rolady śląskie skomentowało 5 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...