Jak zrobić rożki ze szpinakiem i fetą

Poradnik dodany przez: Mokko71
19739 0

Rożki ze szpinakiem i fetą to znana, prosta i bardzo popularna przekąska, z którą spotykamy się w bardzo różnych sytuacjach. Sam przepis występuje w różnych formach i odmianach. Zanim zaczniecie modyfikować przepis wg własnego pomysłu, warto go zrobić w takiej formie w jakiej jest podany tutaj. Rożki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i serem feta świetnie smakują i sprawdzają się jako tzw. finger food. Pamiętajcie też o tym, że ciasto francuskie można zrobić samemu. Wystarczy zajrzeć do poprzedniego poradnika na moim profilu. Na koniec warto powiedzieć, że w chrupiącym i delikatnym cieście francuskim nasz farsz nie wymaga soli, ponieważ sam ser feta jest wystarczająco słony. Aha, pamiętajcie aby piec w piekarniku nagrzanym do 180-190°C przez około 20 minut. Film jest z bloga kulinarnego maxsfoodfactory.blogspot.com

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 50 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • Opcjonalnie: jajko do smarowania

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić rożki ze szpinakiem i fetą skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...