Jak zrobić rybę w cieście po azjatycku

Poradnik dodany przez: Dobromski
9382 0

Polędwiczki z mintaja w cieście przygotowane na styl kuchni azjatyckiej z dodatkiem specjalnego i aromatycznego sosu do maczania to mega pomysł na obiad. A i do tego jeszcze będzie sałatka z makaronu ryżowego. Innymi słowy pełny zestaw obiadowy z rybą po azjatycku na czele. 

Smażenie mintaja w panierce z mąki, jajka i bułki tartej to nie jest zły pomysł i nie ma co go mocno negować. Ale jeżeli szukasz czegoś więcej i chcesz wydobyć z ryby inny smak i aromat który będzie czymś, czego nigdy jeszcze nie miałeś okazji spróbować to podejmij to wyzwanie na danie. Wszystkie potrzebne produkty znajdziesz w dobrym markecie i ten pomysł na rybę wykonasz sam, bo nie jest on taki trudny. Pomysł na mintaja będzie bardzo fajną odmianą dla innych dań które przygotowujesz z ryb. Nie bój żaby, oglądaj przepis i potem wycieczka do sklepu i do kuchni. Spróbuj, zobacz, posmakuj a na pewno będziesz zadowolony.

Film pochodzi z YouTuba i tutaj jest źródło, czyli link do autora poradnika: http://www.facebook.com/strusnatalerzu

Składniki:

  • 6 polędwiczek z mintaja
  • łyżeczka przyprawy Pięć Smaków
  • Skórka z jednej limonki
  • Sól i pieprz
  • Papryczka chilli
  • Ząbek czosnku
  • Natka kolendry
  • Pół łyżeczki miodu
  • Łyżeczka sosu rybnego
  • 4 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki wody
  • szklanka mąki
  • proszek do pieczenia
  • szklanka zimnej wody

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić rybę w cieście po azjatycku przypisano następujące tagi:

ryby kuchnia azjatycka ryba w cieście ryba po azjatycku pomysł na rybę pomysł na mintaja jak przygotować mintaja polędwiczki z mintaja

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić rybę w cieście po azjatycku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...