Jak zrobić rybę z jarzynowymi frytkami

Poradnik dodany przez: Mceno00
13826 0

Dzisiaj polecam rybę na obiad, czyli smaczne danie z ryby z jarzynowymi frytkami. W przepisie oprócz samego przygotowania dania także sposób na poradzenie sobie z obieraniem ryby i sposób na przyrządzenie pysznych jarzynowych frytek.  Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji ich spróbować to sprawdźcie ten kulinarny zestaw. Dodatkowo w skład tego dania wchodzi jeszcze na 4 osoby około 160 g ryżu. Danie jest wyśmienite i dosyć szybkie do przygotowania jak na propozycję obiadową. 

A ryba, którą przygotujemy to morszczuk. Przepisy na tą rybę są podobne do innych a sama ryba jest bardzo dobra. Ale aby wydobyć z niej świetny smak, to warto przed smażeniem przygotować ją tak jak na filmie. Morszczuk smażony świetnie smakuje i warto go polecić jako propozycję obiadową dla całej rodziny. 

A dodatek do ryby, czyli frytki z warzyw też polecam stosować w innych przepisach, gdyż jarzynowe frytki sprawdzą się przy innych daniach. Sprawdźcie jak wam smakują i jeżeli wam się spodobają, to częściej z nich korzystajcie.

Składniki:

  • około 80 dag ryby (u mnie morszczuk tuszka)
  • 1 duży seler
  • 2-3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • płaska łyżeczka ziół prowansalskich
  • łyżeczka suszonej pietruszki
  • płaska łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • kilka łyżek oleju
  • 1-2 łyżki mąki pszennej do obtoczenia ryby
  • sól i pieprz do smaku

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić rybę z jarzynowymi frytkami przypisano następujące tagi:

ryby ryba na obiad morszczuk przepisy morszczuk smażony jarzynowe frytki frytki z warzyw

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić rybę z jarzynowymi frytkami skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...