Jak zrobić ryż po kantońsku

Poradnik dodany przez: Darko73 06 Jul, 2013 - Ryż i makarony
13333 0

Dziś kooperacyjny odcinek z serwisem przepisychinskie.pl, w którym powstanie na talerzu a raczej w woku danie dnia i danie tygodnia, czyli ryż po kantońsku. Tutaj działamy na woku ale z delikatnością baleriny. Olej nie musi być zabójczo gorący, a raczej średnio rozleniwiony ciepłem palnika. Na początek przepisu na ryż po kantońsku leci na patelnię mrożony groszek, który widzieliśmy w pięknej akcji w poprzednim poradniku. Tutaj też będzie grał rolę drugoplanową ale za to też dostaje się Oscary. Kilka jeszcze dodatków ale nie za dużo, 2 jajka i ryż i już możemy powoli zauważyć jak klaruje się nasze danie, jak powstaje przepis na obiad. No i tym razem wszystko szybko leci i nie trzeba wynosić do kuchni telewizora z pokoju :) Dania z ryżem ogólnie są takie, że możemy prawie wszystko do nich wrzucić. Tutaj w sumie jest podobnie. Ale jednak wołowinka z krewetkami i tak przygotowanym ryżem to zagraniczna poezja smaku. Tutaj po prostu bierzemy talerz i wcinamy aż nic nie zostanie, zastanawiając się czy zdążymy na dokładkę :)

Składniki:

  • Olej
  • Zielony groszek mrożony
  • Imbir
  • Ostre chilli
  • Cebula
  • 2 jajka
  • Ryż sypki
  • Wołowina mielona
  • Krewetki
  • Sos tajski słodko-kwaśny
  • Szczypiorek
  • Blog autora:
  • http://dzikichili.blogspot.com

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ryż po kantońsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...