Jak zrobić sałatkę z kalarepy, cukinii i sera pleśniowego

Poradnik dodany przez: pozytywnakuchnia
26636 4.83

Kilkuskładnikowa, prosta w przygotowaniu i ciekawa w smaku sałatka z kalarepy, cukinii i sera pleśniowego. Warzywa w sałatce są surowe, ale dzięki mieszance oliwy i octu balsamicznego nie ma w nich śladu twardości czy goryczy. Film przygotowany dla marki President.

Składniki:

  • 1 ser pleśniowy Camembert President z zielonym pieprzem
  • 1/2 cukinii średniej wielkości (umyta i pokrojona w cienkie plastry)
  • 1 kalarepa (obrana i pokrojona w cienkie plastry)
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Sól i pieprz
  • * Muzyka:
  • http://musicalley.com

Do poradnika Jak zrobić sałatkę z kalarepy, cukinii i sera pleśniowego przypisano następujące tagi:

ser sałatki sałatka cukinia przystawka sałatkę camembert pleśniowy surówki kalarepa president

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sałatkę z kalarepy, cukinii i sera pleśniowego skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...