Jak zrobić serniczki na zimno - jedzenie na imprezę

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Desery
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 17.01.2019 / 08:00
  • Odsłony: 1 017
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

RetroMan

Do poradnika jak zrobić serniczki na zimno - jedzenie na imprezę przypisano następujące tagi:

Sernik na zimno to jedna z lepiej znanych przekąsek, która pozwala zrobić wrażenie na gościach. To również idealne jedzenie na imprezę podczas gorącego lata. W jaki sposób wykonać sernik na zimno? Potrzebne są takie produkty jak: brzoskwinie, biszkopty, śmietanka 30%, galaretka, cukier puder, serek homogenizowany oraz żelatyna. Warto pamiętać, że niezbędnym elementem przepisu będzie także ubijanie, dlatego warto zaopatrzyć się także w odpowiednie do tego celu urządzenie.
Sernik na zimno zazwyczaj jest przekąską warstwową. Tak będzie i w tym przypadku. Ten prosty przepis na sernik warto zacząć od ubicia śmietany z cukrem pudrem na sztywno. Do tej masy będzie także dodawany serek homogenizowany.
Pięć łyżeczek żelatyny należy rozpuścić w zimnej wodzie i pozostawić do częściowego stężenia. Żelatyna będzie podgrzewana dopiero przed samym połączeniem jej z masą serowo-śmietanową. Należy w tym czasie także podgrzać wodę do rozpuszczenia galaretki.
Należy teraz przygotować naczynia na serniczki. W tym celu na sam spód należy włożyć biszkopty. Będą one zalane masą śmietankowo- serową. Następnie ten pomysł na deser należy schować do zamrażarki. Galaretka powinna się w tym czasie już studzić. Dopiero gdy galaretka będzie wystudzona można zalać nią schłodzony, jeszcze nie całkowicie gotowy, sernik na zimno. Przed wylaniem galaretki należy położyć na wierzch brzoskwinie.
Deser z galaretką jest gotowy, gdy wszystkie warstwy zostaną schłodzone. Jeśli ktoś się pospieszy sernik na zimno nie będzie miał widocznych warstw i nie będzie tak efektowny. Takie deserynależy przed podaniem przechowywać w lodówce.

  • SKŁADNIKI

  • Składniki na 4 porcje:
  • Naturalny serek homogenizowany 600 g
  • Śmietanka 30% 200 ml
  • Cukier puder 8 łyżek
  • Żelatyna Marysia 5 łyżeczek
  • Biszkopty 50 g
  • Galaretka truskawkowa Fruktonada 1 torebka
  • Brzoskwinie w syropie 6 połówek

Kategoria: Ciasta i desery > Desery

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić serniczki na zimno - jedzenie na imprezę skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków