Jak zrobić sernik na szybko - z owocami i galaretką

Poradnik dodany przez: tom85
4178 0

Nasza dzisiejsza propozycja to prawdziwy wybuch barw i smaków. Znajdziecie w niej masę zdrowych owoców, które nie dość, że pięknie wyglądają, to jeszcze powodują niebo w gębie. I jeszcze jeden składnik, jak myślicie, cóż to takiego? Podpowiemy, nasze danie nazywa się sernik z galaretką. To łatwe ciasto jest bardzo szybkim ciastem, jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę a chłodzenie w lodówce niewiele dłużej. Pamiętaj, że możesz wykorzystać pysznej mieszanki mrożonych owoców tropikalnych, które niesamowicie pachną latem. Zresztą, co Wam będziemy gadali. Każdy z Was zapewne jadł kiedyś ciasta i torty zbliżone do naszego dzisiejszego przepisu na sernik. Pamiętajcie, że w zależności od pory roku, lub Waszego własnego widzimisię możecie zmieniać jego warianty smakowe. Co powiecie na przykład na brzoskwinie, albo truskawki? Jaką wersję tego popularnego dania - z jakimi dodatkami lubicie najbardziej?

Do zrobienia takiego przepisu na sernik z galaretką będziesz potrzebował:

-owoców (mogą być np. dwa opakowania mrożonek) ok 900 gram,

- 30 dag homogenizowanego serka o smaku waniliowym,

- 2 galaretki w czerwonym kolorze (każda na 1/2 litra wody),

- 1 galaretka żółta (na 1/2 litra wody).

Jak już mówiliśmy składniki możecie dowolnie zmieniać, niech ponosi Was wasza kreatywność! Pamiętajcie, aby zachować bazę, bez skupiania się na dodatkach, bo przecież każdy musi odnaleźć swój własny smak! Powodzenia w poszukiwaniach! Dzięki za oglądanie tego filmu, trzymajcie się, do zobaczenia i cześć!

Chcesz poznać dokładny przepis? Wejdź w ten link: http://bit.ly/2jBQ0yv

Smacznego życzę :) Trzymajcie się!

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić sernik na szybko - z owocami i galaretką przypisano następujące tagi:

sernik ciasta i torty szybkie ciasto przepis na sernik sernik z galaretką łatwe ciasta

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sernik na szybko - z owocami i galaretką skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...