Jak zrobić skrzydełka kurczaka z czosnkiem i pietruszką

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 09.04.2014 / 11:00
  • Odsłony: 9 052
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Topor1789

Do poradnika jak zrobić skrzydełka kurczaka z czosnkiem i pietruszką przypisano następujące tagi:

Coś pysznego i wykwintnego i w miarę prostego, czyli pomysł na obiad w którym będą królować skrzydełka z kurczaka zrobione z czosnkiem i pietruszką. Takie połączenie gwarantuje udane danie, które będzie wszystkim smakować. No chyba, że ktoś nie lubi kurczaka ale to już jego strata. 

Jak zrobić skrzydełka z kurczaka aby nie były suche i twarde? Nie jest to takie trudne ale trzeba pamiętać o kilku rzeczach. Przede wszystkim pamiętajcie, aby smażyć je "na płasko" a nie w taki sposób, że kawałek skrzydełka sterczy do góry i nie ma kontakty ani z patelnią ani nawet z ciepłem jaki wytwarza się przy smażeniu. No i jeżeli to ma być pomysł na obiad dla trzech lub więcej osób to możecie działać jednocześnie na dwóch patelniach aby wszystkim na raz podać gotowe skrzydełka z kurczaka

A ten przepis to taki pomysł co na obiad ciekawego można zrobić. Sposób przygotowania można określić jako skrzydełka z kurczaka a'la żabie udka, gdzie no powiedzmy jedynym minusem jest konieczność przygotowania tego dania już kilka godzin przed planowanym podaniem tego arcydzieła na stół.

  • SKŁADNIKI

  • skrzydełka kurczaka (ja liczę zawsze po co najmniej 6 na osobę)
  • kostka masła (20 dag))
  • 6-10 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki - spory pęczek
  • sól i pieprz

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić skrzydełka kurczaka z czosnkiem i pietruszką skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków