Jak zrobić skrzydełka w chrupiącej panierce

Poradnik dodany przez: Smacznego_pl
162753 4.83

Dziś skrzydełka wg przepisu Zdzicha P. z Warszawy. W filmie zobaczycie 3 wersje tego przepisu. Chrupiące skrzydełka zasmakują każdemu fanowi dobrej kuchni. W filmie także kilka sekretów odnośnie przygotowywania tego typu dań.

Składniki:

  • Skrzydełka z kurczaka - 12 sztuk
  • Zioła prowansalskie - 1 opakowanie
  • Bułka tarta - 500 g
  • Wiórki kokosowe - 50 g
  • Chipsy tortilla - 2 garści
  • Papryka słodka - 3-4 łyżeczki
  • Ocet balsamiczny - 70 ml
  • Oliwa z oliwek - 3/4 szklanki
  • Sezam - 50 g
  • Olej do frytury - 1 l
  • Jajko - 1 sztuka
  • Mąka - 1 szklanka
  • Pieprz i sól

Do poradnika Jak zrobić skrzydełka w chrupiącej panierce przypisano następujące tagi:

kurczaka kurczak chrupiące drób smażone panierka pieczone skrzydełka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić skrzydełka w chrupiącej panierce skomentowało 6 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...