Jak zrobić skrzydełka w chrupiącej panierce

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 29.10.2010 / 12:00
  • Odsłony: 155 374
  • Ocena: 4.83
  • Głosy: 12
  •  
Smacznego_pl
Ekspert

Poradnik dodany przez:

Smacznego_pl

Do poradnika jak zrobić skrzydełka w chrupiącej panierce przypisano następujące tagi:

Dziś skrzydełka wg przepisu Zdzicha P. z Warszawy. W filmie zobaczycie 3 wersje tego przepisu. Chrupiące skrzydełka zasmakują każdemu fanowi dobrej kuchni. W filmie także kilka sekretów odnośnie przygotowywania tego typu dań.

  • SKŁADNIKI

  • Skrzydełka z kurczaka - 12 sztuk
  • Zioła prowansalskie - 1 opakowanie
  • Bułka tarta - 500 g
  • Wiórki kokosowe - 50 g
  • Chipsy tortilla - 2 garści
  • Papryka słodka - 3-4 łyżeczki
  • Ocet balsamiczny - 70 ml
  • Oliwa z oliwek - 3/4 szklanki
  • Sezam - 50 g
  • Olej do frytury - 1 l
  • Jajko - 1 sztuka
  • Mąka - 1 szklanka
  • Pieprz i sól

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić skrzydełka w chrupiącej panierce skomentowało 6 osób.

Pozostało 1500 znaków