Chrupiące skrzydełka z kurczaka to coś co lubi chyba każdy. tutaj mamy przepis na skrzydełka z kurczaka które mogą być świetną przekąską do piwa a także dodatkowym daniem na grillu. Ten przepis na skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo musztardowej też się sprawdzi w piekarniku. Najważniejsze przy smażeniu i pieczeniu drobiu, w tym skrzydełek jest to, aby nie wyszły za suche. Pomagają w tym różne marynaty do kurczaka, tak jak ta, zaprezentowana tutaj. Skrzydełka na grilla czy skrzydełka z piekarnika to zawsze dobry pomysł na coś dobrego. Łatwo je przygotować i są tanie. Skrzydełka kurczaka w tym wykonaniu powinny wam zasmakować i jeśli już będziecie przygotowywać ten przepis, to postarajcie się użyć jakiegoś lepszego dżemu brzoskwiniowego z kawałkami owoców. Jeżeli chodzi o musztardę która też jest w marynacie, to może to być każdy rodzaj musztardy w zależności od upodobań smakowych. Skrzydełka w takiej marynacie powinny być przez półtorej godziny w lodówce zanim wyłożymy je do pieczenia