Jak zrobić śledzie z pietruszką i chili

Poradnik dodany przez: jushyreny
6072 0

Cześć! Ryby, to podstawa na na każdej wigilii. Potrawy świąteczne bez nich praktycznie nie istnieją. Dziś bardzo szybki sposób na śledzie. Śledzie i przepisy na nie są tak różne, jak różne są nasze gusta. Jeszcze zdążycie je przygotować na wigilię. Płaty śledziowe marynowane z oliwie z oliwek z pietruszką i chili. Są pyszne. Przepis na śledzie z pietruszką i chili. Przyznajcie się, kto z Was jadł śledzie z chili? :)

- Solone matiasy - 5 sztuk,

- Papryczka chili - 1 sztuka,

- Czosnek - 1 ząbek,

- Pietruszka - natka,

- Oliwa z oliwek - 8-10 łyżek,

- Ocet jabłkowy - 3 łyżki (można zastąpić sokiem z cytryny),

- Sól.

Przygotowanie:

1. Płaty śledziowe umyj i namocz w zimnej wodzie na kilka godzin. Następnie wyjmij z wody, osusz i okrój na mniejsze kawałki.

2. Natkę posiekaj, chilli pokrój, czosnek zetrzyj na tarcze. Wymieszaj wszystko z oliwą z oliwek octem jabłkowym odrobiną soli.

3. Przełóż do słoika wstaw do lodówki na kilka godzin. Oczywiście fanie jeśli śledzie marynują się w takiej zalewie przez 1-2 dni, ale ja próbowałam je już po kilku godzinach i są pyszne! Jeśli lubicie ostre danie to to jest przepis dla Was :).

Zapraszam też na:

http://panifotografgotuje.eu/

http://www.panifotograf.eu/

http://www.panifotograf.eu/blog/

https://www.facebook.com/PaniFotografGotuje?ref=hl

https://www.facebook.com/PaniFotograf.eu

https://instagram.com/pani_fotograf_agnieszka/

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić śledzie z pietruszką i chili przypisano następujące tagi:

ryby potrawy świąteczne śledzie przepisy śledzie przepis śledzie z pietruszką śledzie z chili

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić śledzie z pietruszką i chili skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...