Jak zrobić smaczną gęś #2 - faszerowanie gęsi

Poradnik dodany przez: rudy18
30923 0

W poprzednim odcinku przedstawiliśmy Wam Panią Gęś. Dziś opowiemy czym ją faszerować i przygotujemy farsz do gęsi po staropolsku. W następnym odcinku wspomnianą gęś przygotujemy i upieczemy. Film pochodzi z YT i nie jest mój.

Składniki:

  • Filety z gęsi (poprzedni filmik)
  • Wątróbka
  • Serce
  • Gęsie szyjki
  • Włoszczyzna
  • Pietruszka
  • Ziemniaki
  • Bułki pszenne
  • Cebule
  • * Inne dodatki (opcjonalnie):
  • Figi
  • Banany
  • Jabłka
  • Gruszki
  • Cytryny
  • Rodzynki
  • *Zioła:
  • Majeranek
  • Estragon
  • Imbir
  • Kolendra
  • Zapraszam na:
  • smacznages.jejkuchnia.pl

Do poradnika Jak zrobić smaczną gęś #2 - faszerowanie gęsi przypisano następujące tagi:

piersi pierś drób faszerowanie faszerowana faszerować gęś gęsi gęsina po staropolsku przepis na gęś

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić smaczną gęś #2 - faszerowanie gęsi skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...